paine-din-faina-de-porumb-cu-afine

Ingrediente:

  • pâine (reţeta de mai jos)
  • 4 linguri de unt
  • 1 ceapă mică, tocată (aproximativ 1 ceaşcă)
  • 4 tulpini de ţelină, cuburi (aproximativ 1 ceaşcă)
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriţă cimbru proaspăt
  • 1 cană supă de pui
  • 2 ouă
  • 1/2 ceaşcă afine uscate

Pentru pâine:

  • 1 cană făină de porumb
  • 1 cană de făină
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 1 cană lapte
  • 1/3 ceaşcă de ulei vegetal
  • 1 ou mare

 

Mod de preparare:

  1. Încălziţi cuptorul la 180 grade.
  2. Tăiaţi păinea în bucăţi şi lăsaţi-o la uscat în cuptor timp de 10 minute.
  3. Într-o tigaie sotaţi untul și apoi căliți ceapa şi ţelina până când se înmoaie, aproximativ 8 minute. Adăugaţi sare și cimbru.
  4. Amestecaţi supa de pui cu oul.
  5. Puneţi bucăţile de pâine prăjită, amestecul de ceapă şi amestecul de ou într-un castron mare, adăugaţi afinele şi amestecaţi pentru a combina.
  6. Băgaţi compoziţia la cuptor timp de 45 de minute.

Pentru pâine:

  1. Încălziţi cuptorul la 200 grade.
  2. Combinaţi primele 5 ingrediente într-un bol.
  3. Amestecaţi laptele, uleiul şi oul într-un alt castron.
  4. Incorporaţi cele doua compoziţii şi amestecaţi până se omogenizează.
  5. Turnaţi aluatul într-un vas uns şi daţi la cuptor timp de 20-25 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *