Pâine-cu-ciocolată-albă

Ingrediente:

  • 300ml. apă caldă
  • 1 linguriță de margarină sau unt
  • 1/4 linguriță drojdie uscată
  • 2 lingurițe zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură lapte praf
  • 1 și 1/2 linguriță ameliorator de pâine
  • 500gr. făină
  • 1 cană fulgi de ciocolată albă

Mod de preparare:

1. Într-un castron, amestecați făina, sarea, zahărul, laptele praf și amelioratorul de pâine.

2. Înmuiați drojdia uscată în apă caldă și turnați peste amestecul de făină. Frământați timp de 10 minute pe o suprafață presărată cu făină.

3. Lăsați aluatul la crescut timp de 25 minute, până când își dublează volumul.

4. Adăugați bucațelele de ciocolata și frământați până când revine la dimensiunea inițială.

5. Ungeți o tavă cu unt și puneți aluatul. Lăsați într-un loc cald să crească, aproximativ 45 de minute.

6. Încălziți cuptorul la 230° C. Când cuptorul este fierbinte, coaceți pâinea timp de 25 de minute. Lăsați să se răcească în tavă.

7. Tăiați cu un cuțit subțire felii de pâine cu ciocolată albă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *