Pâine-cu-seminţe-de-in-și-hrișcă

Ingrediente:

  • 50gr. drojdie
  • 6ml. apă
  • 1 linguriță sare
  • 2 ouă
  • 1 lingură sirop arţar
  • 250gr. unt
  • 100gr. hrișcă
  • 100gr. semințe de in
  • 250gr. făină de grâu
  • 850gr. făină integrală

Mod de preparare:

1. Amestecaţi drojdia, apa, sarea, ouăle, siropul și untul topit bine. Zdrobiţi hrișca și inul într-un blender, astfel încât acestea să fie complet zdrobite. Adăugaţi semințele împreună cu făină integrală și cea mai mare parte din făina de grâu peste amestecul de drojdie şi frământați bine. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi într-un loc cald să crească.

2. Frământați aluatul și tăiaţi în forme rotunde. Puneți-le în tavă, cu hârtie de copt şi mai lăsaţi să crească până când îşi dublează volumul.

3. Coaceți această pâine cu seminţe de in și hrișcă la 220 °C, timp de aproximativ 45 de minute, și la 230 °C, ultimele cinci minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *