Paine dietetica cu fructe

Ingrediente:

  • 1 kg de faina integrala (de ovaz, de secara, amestec, sau orice alt tip preferati)
  • 3 g de drojdie,
  • 1 lingurita de sare,
  • apa calduta
  • 50 g pere uscate,
  • 30 g prune uscate,
  • 30 g nuci sau samburi de migdale,
  • 20 g de smochine uscate,
  • o mană de stafide,
  • 20 ml de coniac de casa sau rom (optional),
  • cuisoare
  • scorțisoara

Mod de preparare:

Fructele se maruntesc in cubulete mici sau in fasiute, se stropesc cu rom sau coniac si se lasa peste noapte pentru a impregna. 
Iingrediente pentru aluat se pun intr-un castronel sau in masina de paine, se framanta timp de cateva minute, dupa care se lasa sa se odihneasca. Cand a crescut, fructe se intoduc in aluatul moale se mai framanta 1-2 minute dupa care se formeaza o paine si se lasa sacreasca. 

Pe o tava se aseaza o foaie de copt si se pune paine care se stropeste cu apa sau se unge cu albus de ou si se coace la 200 de grade timp de o ora si jumatate.

paine cu fructe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *