Paine dietetica cu fructe

Ingrediente:
- 1 kg de faina integrala (de ovaz, de secara, amestec, sau orice alt tip preferati)
- 3 g de drojdie,
- 1 lingurita de sare,
- apa calduta
- 50 g pere uscate,
- 30 g prune uscate,
- 30 g nuci sau samburi de migdale,
- 20 g de smochine uscate,
- o mană de stafide,
- 20 ml de coniac de casa sau rom (optional),
- cuisoare
- scorțisoara
Mod de preparare:
Fructele se maruntesc in cubulete mici sau in fasiute, se stropesc cu rom sau coniac si se lasa peste noapte pentru a impregna.
Iingrediente pentru aluat se pun intr-un castronel sau in masina de paine, se framanta timp de cateva minute, dupa care se lasa sa se odihneasca. Cand a crescut, fructe se intoduc in aluatul moale se mai framanta 1-2 minute dupa care se formeaza o paine si se lasa sacreasca.
Pe o tava se aseaza o foaie de copt si se pune paine care se stropeste cu apa sau se unge cu albus de ou si se coace la 200 de grade timp de o ora si jumatate.