Pâine-din-nuci-cu-jeleu-de-mere

Ingrediente:

Jeleu de mere:

  • 6 mere mari
  • 1 cană zahăr brun
  • sucul de la o lămâie
  • 1 baton de scorțișoară
  • 2 x 20cm tulpini rozmarin

Pâine din nuci:

  • 250gr. unt
  • 1/2 cană zahăr pudră
  • 1/2 cană zahăr brun
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 3 ouă
  • 1 cană făină integrală
  • 1/2 cană iaurt natural
  • 120gr. nuci prăjite și tocate mărunt

Mod de preparare:

Jeleu de mere:

1. Tăiați merele în bucăți. Puneți merele într-un vas mare și adăugați restul de ingrediente. Acoperiți și lăsați pe foc aproximativ o oră sau până când merele sunt moi.

2. Scoateți capacul și gătiți la foc mic pentru încă o oră sau până când merele capătă consistență și o culoare maronie.

3. După răcire, scoateți amestecul într-un borcan.

Pâine din nuci:

1. Încălziți cuptorul la 180° C.

2. Bateți bine untul cu zahărul, adăugați extractul de vanilie, ouăle, faina, iaurtul natural și nucile.

3. Turnați amestecul în tava acoperită cu hârtie pentru copt. Coaceți aproximativ 30 de minute, apoi lăsați să se răcească înainte de a o scoate din tavă.

Puneți pe fiecare felie de pâine din nuci câte o lingură cu jeleu de miere și serviți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *