painica-cu-crema-de-banane-si-nuci

Ingrediente:

  • 1/2 cană margarină, moale
  • 230 grame cremă de brânză, moale
  • 1 și 1/4 ceașcă de zahăr alb
  • 2 ouă
  • 1 cană piure de banane
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 2 și 1/4 căni făină
  • 1 și 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 3/4 ceașcă nuci tocate
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată

Mod de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 175 grade C. Ungeți și tapetați două tăvi de chec.
  2. Amestecați margarina cu brânza. Treptat, adăugați zahărul, ouăle, piureul de banane și vanilia. Adăugați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și amestecați până când se omogenizează bine.
  3. Într-un castron mic, amestecați nucile tocate, 2 linguri zahăr brun și scorțișoara.
  4. Umpleți fiecare tavă până la jumătate, turnați amestecul de nuci și adăugați restul de aluat.
  5. Coaceți în cuptorul preîncălzit aproximativ 45 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *