Pâinică cu dovlecel

Ingrediente:
- 3 căni făină
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 3 linguriță de scorţişoară măcinată
- 3 ouă
- 1 cană de ulei vegetal
- 2 şi 1/4 căni de zahăr alb
- 3 linguriţe extract de vanilie
- 2 căni de dovlecel ras
- 1 cană de nuci tocate
Mod de preparare:
- Ungeţi şi tapetaţi două tăvi. Încălziţi cuptorul la 165 grade.
- Cerneţi făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara într-un castron.
- Într-un castron separat bateţi ouăle şi adăugaţi uleiul, vanilia şi zahărul. Amestecaţi bine compoziţia din cele două castroane. Adăugaşi dovlecelul şi nucile şi amestecaţi bine. Turnaţi aluatul în tăvile pregătite.
- Coaceți timp de 40- 60 de minute. Se răcește în tavă, pe un grătar, pentru 20 de minute.