duminică,noiembrie 28, 2021

painica-cu-dovlecel

Ingrediente:

  • 3 căni făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 3 linguriță de scorţişoară măcinată
  • 3 ouă
  • 1 cană de ulei vegetal
  • 2 şi 1/4 căni de zahăr alb
  • 3 linguriţe extract de vanilie
  • 2 căni de dovlecel ras
  • 1 cană de nuci tocate

 

Mod de preparare:

  1. Ungeţi şi tapetaţi două tăvi. Încălziţi cuptorul la 165 grade.
  2. Cerneţi făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara într-un castron.
  3. Într-un castron separat bateţi ouăle şi adăugaţi uleiul, vanilia şi zahărul. Amestecaţi bine compoziţia din cele două castroane. Adăugaşi dovlecelul şi nucile şi amestecaţi bine. Turnaţi aluatul în tăvile pregătite.
  4. Coaceți timp de 40- 60 de minute. Se răcește în tavă, pe un grătar, pentru 20 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *