Pâinici-cu-fulgi-de-ovăz

Ingrediente:

  • 1/2 pachet drojdie
  • 600ml. lapte acidulat
  • 50gr. unt topit
  • 1 linguriță sare
  • 140gr. fulgi de ovăz fierţi puţin
  • 450gr. făină de secară
  • 4 linguri lapte de cocos pentru periere

 

Mod de preparare:

1. Dizolvaţi drojdia în lapte cald, apoi adăugaţi untul topit. Adăugați sare, fulgii de ovăz și mare parte din făină.

2. Framântaţi bine aluatul, la maşină sau de mână.

3. După ce terminaţi de frământat, lăsați aluatul acoperit timp de aproximativ 30 de minute.

4. Întindeţi aluatul de 1cm grosime pe masa acoperită cu puţină făină.

5. Cu o forma rotundă sau cu marginea unui pahar, tăiați turte rotunde de 10cm. în diametru.

6. Puneți-le în tava acoperită cu hârtie pentru copt şi lăsaţi să se odihnească aproximativ 30 de minute.

7. Periaţi cu lapte de cocos și înţepaţi aluatul cu o furculiţă.

8. Daţi la cuptor şi coaceţi 7-8 minute la 225 °C şi alte 8-9 minute la 200 °C.

9. Răciţi aceste pâinici cu fulgi de ovăz pe un grătar şi serviţi simple, sau cu umplutura preferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *