Pâinici cu Ricotta şi compot de rubarbă și zmeură

painici-cu-ricotta

Pâinici

  • 1 cană făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 4 ouă, separate
  • 250g ricotta
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 180ml (3/4 cană) lapte
  • 1 lingură unt

Compot de rubarbă și zmeură

  • 200g rubarbă tocată
  • 1 lingură zahăr
  • 100g zmeură proaspătă sau congelată

Opţional:

  • înghețată, mascarpone sau iaurt pentru a servi

Mod de preparare:

Pentru pâinici

1. Cerneţi făina, praful de copt și sarea.

2. Într-un castron mare, amestecaţi gălbenuşurile cu ricotta, vanilia şi laptele.

3. Bateţi albuşurile spumă.

4. Adăugaţi făina şi albuşurile peste amestecul de galbenuş de ou şi amestecaţi bine.

5. Topiţi un pic de unt într-o tigaie şi turnaţi şi turnaţi din compoziţie

6. Gătiţi la foc mediu timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte.

Pentru compot

1. Puneți rubarba într-o cratiţă cu 1 lingură de zahăr şi 1 lingură de apă şi fierbeţi (acoperit), la foc mic, până când se înmoaie.

2. Adăugați zmeura și mai fierbeţi timp de 2 minute la foc mic.

3. Serviţi pâinicile calde şi compotul, cu înghețată, iaurt sau mascarpone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *