Pâinici-cu-şofran

Ingrediente:

  • 1gr. de șofran
  • 30gr. de coniac (sau alt lichior) + 30gr. de zahăr
  • 75gr. drojdie proaspătă mărunţită
  • 500ml. lapte
  • 850-900gr. făină
  • 200gr. zahăr
  • 150gr. unt moale
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 1 pumn de stafide
  • 1 ou bătut

 

Mod de preparare:

1. Dizolvaţi sofranul în coniac (sau alte băuturi), adăugaţi zahărul și marinaţi peste noapte.

2. Dizolvaţi drojdia în lapte şi adăugaţi celelalte ingrediente: zahăr, unt și făină.

3. Frământaţi aluatul până când devine neted şi elastic

4. Acoperiţi vasul cu o cârpă curată şi lăsaţi aluatul să crească până când işi dublează volumul, aproximativ 1 oră.

5. Frământați ușor pe o suprafață presărată cu făină. Împărțiți aluatul în douăzeci de porții de dimensiuni egale. Rulati fiecare porție de aluat în formă de “s”.

6. Încălziţi cuptorul la 225 °C. Aşezaţi pâinicile în tava acoperită cu hârtie pentru copt, ungeţi cu amestecul de şofran şi periaţi cu ou fiecare bucată. Coaceți timp de 10-12 minute până când aceste pâinici cu şofran capătă o culoare maro aurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *