Îmi este dor de pâinea pe care o făcea bunica în casă pe când eram copii. Mirosul acela de pâine caldă nu se compară cu nimic! Îmi amintesc cu drag de acele zile când bunica ne rupea o bucată de pâine caldă, punea la mijloc o bucată de brânză de capră făcută de ea, lângă o roşie din grădină, după care ne trimitea la joacă.

Prietena noastră mămică, Flori Vasilescu, ne-a amintit de acele vacanţe minunate de la bunici, preparând o pâine care efectiv te face să îţi plouă în gură de poftă.

Iată aşadar, o reţetă de pâine pufoasă şi foarte gustoasă, care în mod sigur va fi pe placul întregii familii.

Pâinici pufoase cu susan

Ingrediente:

  • 700 g de făină
  • 300ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscată (8g)
  • 1 lingură de zahăr
  • 60ml ulei
  • 1 linguriţă de sare
  • Un gălbenuş de ou
  • 2 linguri de lapte
  • susan

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un vas, se face o gaură în mijloc unde se pune drojdia, zahărul şi 100ml apă. Se formează astfel o maia ce se lasă să crească 5 minute.

Apoi se adaugă restul de ingrediente: sarea, laptele, câte puţin din ulei. Se frământă până se incorporează bine toate ingredientele şi se obţine un aluat elastic şi pufos.

Aluatul format se lasă la crescut pentru o oră, la loc călduţ.

Se frământă din nou şi se formează pâinici, diverse forme.

Pâinici pufoase cu susan

Se mai lasă să crească puţin, după care se ung cu un gălbenuş bătut cu 2 linguri de lapte.

Deasupra puteţi presăra susan, mac sau ce altceva preferaţi.

Pâinici pufoase cu susan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *