Pâinici pufoase cu susan

Îmi este dor de pâinea pe care o făcea bunica în casă pe când eram copii. Mirosul acela de pâine caldă nu se compară cu nimic! Îmi amintesc cu drag de acele zile când bunica ne rupea o bucată de pâine caldă, punea la mijloc o bucată de brânză de capră făcută de ea, lângă o roşie din grădină, după care ne trimitea la joacă.
Prietena noastră mămică, Flori Vasilescu, ne-a amintit de acele vacanţe minunate de la bunici, preparând o pâine care efectiv te face să îţi plouă în gură de poftă.
Iată aşadar, o reţetă de pâine pufoasă şi foarte gustoasă, care în mod sigur va fi pe placul întregii familii.
Ingrediente:
- 700 g de făină
- 300ml lapte
- 1 plic de drojdie uscată (8g)
- 1 lingură de zahăr
- 60ml ulei
- 1 linguriţă de sare
- Un gălbenuş de ou
- 2 linguri de lapte
- susan
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un vas, se face o gaură în mijloc unde se pune drojdia, zahărul şi 100ml apă. Se formează astfel o maia ce se lasă să crească 5 minute.
Apoi se adaugă restul de ingrediente: sarea, laptele, câte puţin din ulei. Se frământă până se incorporează bine toate ingredientele şi se obţine un aluat elastic şi pufos.
Aluatul format se lasă la crescut pentru o oră, la loc călduţ.
Se frământă din nou şi se formează pâinici, diverse forme.
Se mai lasă să crească puţin, după care se ung cu un gălbenuş bătut cu 2 linguri de lapte.
Deasupra puteţi presăra susan, mac sau ce altceva preferaţi.