painici-pufoase-cu-stafide

Ingrediente:

  • 2 căni făină
  • 1/3 cană de zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 8 linguri de unt
  • 1/2 ceașcă de stafide (sau coacăze uscate)
  • 1/2 ceașcă smântână
  • 1 ou mare

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
  2. Într-un bol mediu, amestecați făina, 1/3 cană de zahăr, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adăugați untul, stafidele și amestecați până la omogenizare.
  3. Într-un castron mic, amestecați smântâna și oul până se omogenizează.
  4. Combinați cele două amestecuri.
  5. Puneți compoziția pe o suprafață presărată cu făină și întindeți o foaie groasă de 2 cm. Presărați restul de 1 linguriță de zahăr. Folosiți un cuțit ascuțit pentru a face opt triunghiuri. Puneți în tava tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor aproximativ 15- 20 minute, sau până capătă o culoare aurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *