Paleuri cu ciocolată

Va mai amintiţi pe când eram copii ce bucurie grozavă era să mergeam cu părinţii la cofetărie, unde savuram paleuri proaspete şi gustoase.
Iată cum Florentian Vasilescu ne duce iar în acea lume magică a copilarieie, prezentându-ne reţeta ei delicioasă de paleuri.
Arată atât de grozav..că îţi vine să le mănânci din priviri!
Ingrediente:
pentru aluat:
- 4 ouă
- 1 pachet de unt
- 200 gr zahăr farin
- 300 gr făină
- 1 linguriţă praf copt
- vanilie
pentru cremă:
- 150 ml frişcă lichidă
- 1 tabletă de ciocolată neagră sau de menaj
- esenţă rom
pentru glazură:
- o tabletă de ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Untul moale se mixează cu zahărul pudră până devine o spumă cremoasă, iar apoi se adaugă ouăle pe rând.
Se mixează în continuare până când acestea se încorporează, iar apoi se adaugă în ploaie făina amestecată cu praful de copt.
Cu ajutorul unui poş de cofetărie, se fac fursecurile ce se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se introduce tavă la cuptorul preîncălzit la foc mediu şi se lasă 10 minute până se rumenesc uşor.
Între timp se pregăteşte crema din frişcă şi ciocolată, punându-le pe ambele într-o crăticioară pe foc mic şi lăsându-le până când ciocolata începe să se topească. Se amestecă bine pentru a se omogeniza, se adaugă şi esenţă de rom, apoi se lasă să se răcească.
După ce fursecurile şi crema se răcesc, se pune câte puţin cremă în mijlocul unui fursec şi astfel se lipesc fursecurile câte două.
Ciocolata pentru glazură se topeşte la bain-marie şi cu ea se ornează paleurile, după cum vă place.