sâmbătă,octombrie 1, 2022

Va mai amintiţi pe când eram copii ce bucurie grozavă era să mergeam cu părinţii la cofetărie, unde savuram paleuri proaspete şi gustoase.

Iată cum Florentian Vasilescu ne duce iar în acea lume magică a copilarieie, prezentându-ne reţeta ei delicioasă de paleuri.

Arată atât de grozav..că îţi vine să le mănânci din priviri!

Paleuri cu ciocolată

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 1 pachet de unt
  • 200 gr zahăr farin
  • 300 gr făină
  • 1 linguriţă praf copt
  • vanilie

pentru cremă:

  • 150 ml frişcă lichidă
  • 1 tabletă de ciocolată neagră sau de menaj
  • esenţă rom

pentru glazură:

  • o tabletă de ciocolată cu lapte

Mod de preparare:

Untul moale se mixează cu zahărul pudră până devine o spumă cremoasă, iar apoi se adaugă ouăle pe rând.

12179362_989457967785256_1917194052_n

Se mixează în continuare până când acestea se încorporează, iar apoi se adaugă în ploaie făina amestecată cu praful de copt.

Cu ajutorul unui poş de cofetărie, se fac fursecurile ce se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

12179120_989458087785244_314443392_n

Se introduce tavă la cuptorul preîncălzit la foc mediu şi se lasă 10 minute până se rumenesc uşor.

Între timp se pregăteşte crema din frişcă şi ciocolată, punându-le pe ambele într-o crăticioară pe foc mic şi lăsându-le până când ciocolata începe să se topească. Se amestecă bine pentru a se omogeniza, se adaugă şi esenţă de rom, apoi se lasă să se răcească.

12179861_989458254451894_890098355_n

După ce fursecurile şi crema se răcesc, se pune câte puţin cremă în mijlocul unui fursec şi astfel se lipesc fursecurile câte două.

12179940_989458334451886_1350096545_n

Ciocolata pentru glazură se topeşte la bain-marie şi cu ea se ornează paleurile, după cum vă place.

12179291_989458387785214_2008507454_n

 

 

12179134_989456851118701_1386631047_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *