Papanasi fierti

Reteta recomandata pentru varsta de + 10 luni
Ingrediente:
- 300 g brânză proaspată de vaci sau brânzică preparată în casă;
- 1 gălbenuş de ou;
- 3 linguri de griş (griş pentru bebeluşi);
- o linguriţă şi jumătate de zahăr brun
Mod de preparare:
Începem prin amestecarea brânzei de vaci cu gălbenuşul de ou. Se amestecă bine cele două ingrediente, iar când s‐au omogenizat bine, putem adăuga grişul şi zahărul. Compoziţia nu trebuie să fie nici foarte tare, nici prea moale, ci suficient de legată încât să putem modela cu ea biluţe. Din compoziţia respectivă, modelăm cu mâinile biluţe. Dacă este prea moale, se mai adaugă puţin griş până când devine numai bună de modelat. Separat, într‐un vas, se pune apă la fiert. În momentul în care a început să clocotească, se adaugă biluţele şi se lasă să fiarbă pentru aproximativ 15 minute. Când sunt fierţi, papanaşii se ridică la suprafaţă. Pentru a‐l încânta pe micuţul tău şi a‐l determina să mănânce, poţi orna papanaşii cu iaurt. Dacă are peste 1 an, peste iaurt mai poţi adăuga şi o linguriţă de dulceaţă de vişine homemade (preferabil fara zahar).
Sa aveti pofta!