papanasi moldovenestiIngrediente:
•    300 g brânză de vaci
•    1 ou
•    un praf de sare
•    2 linguri de zahăr
•    50 g făină
•    1/2 linguriţă de bicarbonate de sodiu
•    unt de cocos
•    vanilie

Mod de preparare:
Am făcut compoziţia din brânză de vaci, ou, un praf de sare şi zahăr şi am amestecat bine. În făină am pus bicarbonatul de sodiu şi apoi am încorporat totul în compoziţia de brânză de vaci. Am adăugat şi vanilia, iar apoi am amestecat cât am putut de bine toată compoziţia.
Tigaia am uns-o cu foarte puţin unt de cocos şi am pus-o pe foc. Cu ajutorul unei linguri am luat compoziţie pe care am pus-o cu atenţie în tigaie, în forme ovale.
Am lăsat pe fiecare parte timp de 3-4 minute şi am scos pe un şervet absorbant.
Se servesc simpli, cu smântână, zahăr pudra sau dulceaţă.

Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *