sâmbătă,decembrie 9, 2023

Părinţi, bunici şi nepoţi în vacanţă împreună

0

bunici-parinti-copii-in-vacanta

Tu, partenerul tău, părinţii şi copii împreună în vacanţă. Pare a fi un vis frumos, nu-i aşa? Chiar dacă la prima vedere nimic nu ar putea merge rău într-o astfel de călătorie, există câteva aspecte de care trebuie să ţii cont atunci când pui la punct itinerariul dacă vrei ca totul să se termine cu bine.

Ţine cont de nevoia de intimitate

Doar pentru că plecaţi în vacanţă împreună, nu înseamnă că trebuie să petreceţi întreaga săptămână unii în compania celorlalţi. Este de preferat să rezervaţi camere separate pentru părinţi şi, dacă vârsta o permite, şi pentru copii. În acest mod, veţi putea lua parte la activităţi comune pe durata zilei, însă, dacă simţi nevoia, te vei putea retrage în intimitate şi te vei putea bucura de compania partenerului tău. Ia în calcul şi faptul că, din cauza diferenţelor de vârstă, fiecare dintre voi va avea un orar de somn diferit, iar petrecerea vacanţei în camere de hotel diferite şi nu într-un apartament suficient de spaţios pentru toţi membrii familiei vă va permite fiecăruia să vă urmaţi programul obişnuit.

Plănuieşte un itinerariu flexibil

Cea mai frecvent întâlnită cauză de tensiuni într-o vacanţa petrecută cu întreaga familie o constituie programarea activităţilor din timpul zilei. Bunicii vor dori să se odihnească şi să se relaxeze, părinţii să viziteze împrejurimile, iar copiii distracţie. Având acest fapt în vedere, încearcă să menţii un itinerariu flexibil şi lejer, astfel încât să permiţi fiecăruia să desfăşoare activităţile care îi interesează. Astfel, cei mai în vârstă nu se vor plânge de oboseală cauzată de un program supraîncărcat, iar cei mici nu se vor plictisi luând parte la activităţi nespecifice vârstei lor.

Treci peste micile neînţelegeri

Atunci când generaţii diferite intră în contact, este aproape imposibil să nu existe momente în care să vă fie nervii puşi la încercare. Aceste momente de iritare sunt (sau ar trebui să fie) efemere. Nu le lăsa să îşi pună amprenta asupra stării tale de spirit. În loc să îţi strici dispoziţia, gândeşte-te la faptul că nu multe familii sunt suficient de unite încât să dorească să îşi petreacă o vacanţă împreună. Bucură-te de fiecare moment petrecut alături de ei, profită de ocazie şi roagă-i pe cei mai în vârstă să îşi amintească de vacanţele în care au fost în tinereţe – vei afla, fără îndoială, lucruri interesante.

 

Nu uita să iei la ţine camera foto, o vacanţa cu bunicii şi cei mici este o ocazie minunată de a completa albumul de familie!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *