Parizer de casă cu măsline şi ardei

Nu mănânc defel mezeluri, şi mai ales parizer. Însă trebuie să recunosc că reţeta aceasta a Iulianei Dinu chiar m-a făcut curioasă. Şi mai ales, cu siguranţă că este pe gustul copiilor! Iar dacă foloseşti ingrediente de calitate, nu poate fi decât grozav!
Ingredinete:
- 800 g piept de pui/curcan (dezosat şi fără piele)
- 3 ouă
- 3 linguri ulei
- 3 grăunţi de usturoi
- 1 lingură boia de ardei dulce
- Sare,
- piper,
- cimbru,
- pătrunjel
- măsline ardei roşu
Mod de preparare:
Pieptul de pui/curcan îl spălăm şi îl uscăm bine cu un prosop de bucătărie, iar apoi îl punem îl facem pastă cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucătărie.
Adăugăm ouăle şi usturoiul zdrobit şi mixăm în continuare cca 1 minut.
Înlocuim blenderul cu o spatulă/lingură de lemn şi condimentăm (sare, piper şi cimbru după gust), punem o lingură de boia dulce, pătrunjelul tocat, ardeiul tocat mărunt şi măslinele rondele, feliate sau întregi, fără sâmburi.
Punem o oală cu apă pe foc.
Pe masa de lucru, punem 2 folii alimentare de plastic suprapuse pe jumătate, iar peste ele punem 1/3 din compoziţie şi începem să rulăm. Închidem bine capetele şi înfăşurăm în 2 folii de aluminiu suprapuse una peste cealalată. Repetăm operaţiunea până terminăm toată compoziţia.
Din compoziţia obţinută ies 3 suluri de cca 15 cm. Dacă doriţi puteţi face unul singur, dar aveţi grijă să aibă loc în oală.
Când apa a început să fiarbă, punem parizerul la fiert pentru 35-40 de minute.
Când este gata, îl scoatem din apă şi îl lăsăm să se răcească. Îndepărtăm foliile de aluminiu şi îl dăm la frigider până a 2 a zi.
Eu personal, aş încerca să evit folosirea foliilor de aluminiu şi de plastic la cald, aşa că după ce am rulat şi presat bine calupurile, ca în reţetă, le-aş desface şi le-aş fierbe la aburi, sau le-aş pune în foaie de copt legată strâns la capete, şi le-aş da la cuptor într-o tavă cu puţină apă.
Poftă bunăm, oricare variantă o alegeţi!
