Parjoale de varză albă

 

Ingrediente:

  • O jumătate de varză albă nouă (nu prea mare)
  • 2 morcovi
  • O ceapă mare
  • 4 căţei de usturoi
  • 3-4 linguri smântână de gătit
  • 2 ouă
  • câteva linguri de unt sau ulei
  • câteva linguri de făină
  • sare, piper după gust
  • o legătură de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Varza se taie fideluţă, iar morcovul se toacă mărunt. Se pun împreună la fiert în apă cu un praf de sare.

Se lasă să fiarbă în clocot timp de câteva minute, până se inmaoie bine legumele. Apoi se scot din apă şi se pun la scurs. Se lasă să se scurgă foarte bine.

După ce s-au scurs legumele, se adaugă cele 2 ouă bătute bine, smântâna, pătrunjelul tocat şi se condimentează după gust.

Într-o tigaie se pune la încins untul sau uleiul. Cu ajutorul unei linguri se formează pârjoale perfect rotunde, pe care le tăvălim prin făină, apoi le punem la prăjit în untul topit sau în ulei, întorcându-le pe toate părţile, pentru a se rumeni uniform.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *