Pască

Ingrediente:

  • 600-700g făină
  • o cană de lapte
  • 2 ouă
  • 20g drojdie
  • 1 lingură de zahăr
  • 2 linguri ulei
  • o lingură de unt
  • vanilie
  • 500g brânză de vaci
  • 2 pumni de stafide
  • coajă rasă de la o portocală mare
  • 2 ouă pentru umplutură
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr şi cu 2 linguri lapte călduţ se amestecă bine şi se lasă la dospit 10 minute.

Într-un bol, se amestecă ouăle bătute bine cu restul de zahăr, uleiul, laptele şi vanilia, iar apoi adaugă şi drojdia dospită. Se adaugă făina cernută puţin câte puţin (atât cât cuprinde), frământând până devine o cocă uşor de modelat.

Se lasă la dospit la cald până îşi dublează volumul.

Între timp pregătiţi compoziţia din brânză de vaci, 2 ouă, vanilie, coajă de portocală şi stafide.

Cu un sucitor întindeţi o foaie groasă de un deget, o ungeti cu puţin unt, turnaţi compoziţia, după care împăturiţi cu atenţie să nu iasă compoziţia şi răsuciţi ruloul format.Pască

Aşezaţi ruloul ca un melc într-o tavă unsă cu puţin unt, ungeţi cu un ou bătut, presăraţi cu susan şi daţi tava la cuptor la foc mic, până se rumeneşte frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *