Pastă curry cu cartofi „prăjiţi”

Pastă curry cu cartofi "prăjiţi"

Ingrediente:

  • 7-8 cartofi noi de mărime medie
  • 1 şi ½ căni de linte roşie
  • 1 morcov mare
  • 1 păstârnac mare
  • 2 cepe
  • 3-4 căţei de usturoi
  • O lingură rasă mix curry
  • O lingură rasă chimion
  • O lingură rasă boia de ardei dulce
  • O linguriţă rasă coriandru măcinat
  • ½ linguriţă piper alb
  • Un praf de sare
  • 2 linguri pline smântână de cocos
  • 2 linguri unt de cocos

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine fără să se decojeasca, se taie pe lungime, se spală din nou şi se pun într-un porsop pentru a absorbi excesul de apă. Se pregătesc ca in reteta prezentata anterior (click aici), numai că în loc de ulei de măsline, de data acesta am folosit o linguriţă de unt de cocos topit pe care l-am împrăştiat peste cartofi înainte de a-i băga la cuptor.

Lintea se spală sub jet de apă rece şi se pune la fiert în apă. Peste ea se adaugă morcovul, păstârnacul şi ceapa, curăţate şi tăiate în bucăţi mari. Se lasă la fiert până se înmoaie toate.

Apoi se adaugă condimentele şi untul de cocos. Se mai lasă să fiarbă puţin, după care se mixează cu un blender vertical. Se adaugă şi smântâna de cocos, se mai lasă câteva minute şi se opreşte focul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *