Pastă de fasole

Ingrediente:

  • 500g fasole mare albă
  • 4-5 morcovi
  • 2-3 ardei roşii
  • 4-5 cepe
  • 2-3 grăunţi de usturoi
  • Sare
  • Piper
  • 1 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Fasolea se pune la înmuiat de seara, apoi a două zi se fierbe în câteva ape.

După ce apa a fost schimbată de 3-4 ori, se adaugă ceapa curăţată şi tăiată în 4, precum şi morcovii tăiaţi în cuburi mari şi ardeii curăţaţi de sâmburi şi tăiaţi grosier.

Se lasă astfel să fiarbă bine, până se pătrund şi legumele.

Se ia cratiţa de pe foc şi cu un blender vertical se pasează bine toate ingredientele.

Se adaugă usturoiul pisat, uleiul şi condimentele după gust. Dacă vi se pare prea groasă pasta obţinută, mai puteţi adăuga puţină apă.

Se pune din nou pe foc crăticioara cu toate ingredientele, se lasă să mai fiarbă câteva clocote, apoi se opreşte focul şi se lasă să se răcească.

Este un preparat excelent atât cald, cât mai cu seamă rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *