Paste alla Trapanese

Ingrediente:
- 1/2 cană migdale crude
- 1/2 cană frunze de busuioc
- 1 cutie roşii tocate, scurse de excesul de lichid
- 1/3 ceaşcă parmezan ras
- 1 caţel mic de usturoi
- 1/4 ceaşcă ulei de măsline
- 1/2 linguriță de sare
- 1/2 pachet paste
Mod de preparare:
- Încălziţi cuptorul la 200 °C.
- Puneţi migdalele pe o foaie de copt și lăsaţi în cuptor până se rumenesc, aproximativ 10 minute, amestecând o dată. Lăsaţi să se răcească ușor.
- Fierbeţi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj.
- Puneţi toate ingredientele într-un blender și amestecaţi până se omogenizează.
- Turnaţi sosul peste pastele calde, adăugaţi migdalele şi serviţi cu pâine proaspătă.