Paste-cu-creveţi-şi-șofran

Ingrediente:

  • 3ml. smântână
  • ½ gr. șofran
  • 2 linguri fond de homar
  • 3 linguri oţet de vin alb
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • ½ castravete
  • 300gr. creveți fierţi
  • 1 cană cu apă
  • ½ linguriță sare
  • ¼ linguriță piper
  • 2 linguri unt
  • 500gr. de paste
  • pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

1. Fierbeţi smântâna, șofranul şi fondurile de homar. Adăugaţi oţetul şi amidonul de porumb.

2. Curăţaţi rădăcina de pătrunjel, tăiaţi în bastoane și prăjiţi în unt.

3. Amestecaţi creveții în sosul de șofran şi condimentaţi după gust cu sare și piper.

4. Gătiţi pastele și adăugaţi sosul de sofran, rădăcina de pătrunjel, castraveții și garnisiţi aceste paste cu creveţi şi șofran cu pătrunjel tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *