In aceasta dimineata m-am trezit cu un chef grozav de gatit. Asadar mi-am “impachetat” baietii si i-am trimis la parc, iar apoi m-am apucat sa prepar reteta noastra preferata de paste. Am scormonit prin frigider si gasit ingredientele necesare:

  •      100g smantana grasa
  •      25g unt
  •      200ml lapte de capra
  •      50g telemea de capra
  •      250g ciuperci proaspete
  •      250g paste de grau dur
  •      4-5 masline negre
  •      Busuioc (de preferinta proaspat)
  •      Sare
  •      Piper

Mai intai am pus pastele la fiert in apa, dupa care am curatat ciupercile si le-am taiat in bucatele mici. Intre timp intr-o tigaie de Teflon am pus laptele si untul, peste care am adaugat ciupercile.

Paste-cu-sos-alb-sii-ciuperci

Le-am lasat la foc potrivit pana cand ciupercile s-au fiert usor. Peste ele am adaugat maslinele, sare, piper, busuioc maruntit, iar apoi smantana si branza rasa. Le-am mai lasat cateva minute dupa care am rasturnat si pastele, am amestecat usor si am pus capacul, lasandu-le la foc mic inca 10 minute pana cand sosul a patruns si pastele.

Delicios!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *