Paste cu sos alb și ciuperci

In aceasta dimineata m-am trezit cu un chef grozav de gatit. Asadar mi-am “impachetat” baietii si i-am trimis la parc, iar apoi m-am apucat sa prepar reteta noastra preferata de paste. Am scormonit prin frigider si gasit ingredientele necesare:
- 100g smantana grasa
- 25g unt
- 200ml lapte de capra
- 50g telemea de capra
- 250g ciuperci proaspete
- 250g paste de grau dur
- 4-5 masline negre
- Busuioc (de preferinta proaspat)
- Sare
- Piper
Mai intai am pus pastele la fiert in apa, dupa care am curatat ciupercile si le-am taiat in bucatele mici. Intre timp intr-o tigaie de Teflon am pus laptele si untul, peste care am adaugat ciupercile.
Le-am lasat la foc potrivit pana cand ciupercile s-au fiert usor. Peste ele am adaugat maslinele, sare, piper, busuioc maruntit, iar apoi smantana si branza rasa. Le-am mai lasat cateva minute dupa care am rasturnat si pastele, am amestecat usor si am pus capacul, lasandu-le la foc mic inca 10 minute pana cand sosul a patruns si pastele.
Delicios!