Paste cu sos de morcov și ghimbir

Ingrediente:
- 1 lingură de ulei de canola
- 2 căței de usturoi, curățați și tocați
- 1 lingură de ghimbir, curățat și tocat
- 4 morcovi medii, decojiți și tocați
- 2 linguri de miso
- 1 lingura tahini
- 2 linguri de apă
- ½ pachet spaghete
Mod de preparare:
- Încălziți uleiul într-o tigaie, la foc mediu.
- Adăugați usturoiul și sotați până se înmoaie, aproximativ 30 de secunde.
- Adăugați ghimbirul și morcovii.
- Acoperiți și gătiți până când morcovii sunt moi, aproximativ 15 minute.
- Puneți la blender și adăugați miso, tahini și apa.
- Amestecați până se face ca un piure.
- Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.
- Scurgeți și clătiți pastele după care adăugați piureul și mai lasați pe foc incă 3-4 minute.
Serviți cu placere o porție de paste cu sos de morcov și ghimbir!
* Piureul se păstrează proaspăt în frigider timp de 3-4 zile.