paste-cu-sos-satay

Ingrediente:

Sos Satay

  • 1 linguriță ulei de arahide
  • 1 ardei roşu tocat
  • 1 linguriţă de ghimbir ras
  • 2 linguri unt de arahide
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură sos de peşte
  • 1/2 cană de apă
  • 1/2 cană lapte de nucă de cocos
  • 2 linguriţe zahăr pudră

Noodles

  • 4 căni fidea de orez fiartă
  • 1 ceapă albă, feliată
  • 1 ceaşcă de varză, tocată
  • 1/2 ardei gras, feliat
  • 1 morcov mare, ras
  • 100gr. fasole verde
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1/2 ceaşcă frunze de coriandru
  • fasole păstăi pentru servire

Mod de preparare:

1. Gătiţi fideaua de orez conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Pentru sos satay:
1. Încălziţi uleiul într-o cratiță mică, adăugaţi ardeiul, ghimbirul şi gătiţi un minut.

2. Adăugaţi untul de arahide, sosul de soia, sosul de pește, apa, laptele și zahărul. Aduceţi la fierbere, reduceţi focul şi ţineţi la cald.

Pentru tăiţei:
1. Ungeţi cu puţin ulei o tigaie şi adăugaţi ceapa, varza, ardeiul gras, morcovul, fasolea și usturoiul. Lăsaţi până când legumele se înmoaie puţin. Adăugaţi fidea de orez și amestecaţi bine înainte de a adăuga sosul satay.

Puneţi compoziţia de paste cu sos satay în boluri şi acoperiţi cu coriandru și fasole păstăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *