Păstrăv cu fructe de mare

Păstrăv-cu-fructe-de-mare

Ingrediente:

  • 1kg. păstrăv
  • 4 scoici Saint-Jacques
  • 8 creveți
  • 2 cepe tocate
  • 3 morcovi mari, tocaţi
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 cutie de roșii decojite
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 20cl. vin alb sec
  • 1 frunză de dafin
  • 1 lingură amidon de porumb
  • sare
  • piper
  • 1 vârf de cuțit de coriandru măcinat
  • 4 picături de Tabasco (opțional)

 

Mod de preparare:

1. Topiţi unt într-o tigaie şi sotaţi ceapa, morcovul şi usturoiul, întorcând ocazional, apoi adăugaţi jumătate din vinul alb, puneţi capacul şi gătiţi timp de 10 minute.

2. Tăiaţi păstrăvul în bucăți mari și scoicile în jumătate. Adăugaţi în tigaie şi gătiţi timp de 3 minute, întorcând din când în când.

3. Adăugaţi roşiile, pasta de tomate, sucul de lămâie, Tabasco, restul de vin alb, sare, piper, coriandru, frunze de dafin și aduceţi la fierbere.

4. Acoperiţi şi gătiţi 40 minute. Cu 10 minute înainte să opriţi focul adăugaţi creveții.

5. Amestecaţi amidonul cu puțină apă rece, turnaţi în tigaie, aduceţi la fierbere și fierbeţi 1-2 minute.

6. Îndepărtați frunzele de dafin şi serviţi un păstrăv cu fructe de mare împreună cu o porţie de orez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *