Păstrează fermitatea sânilor după alăptare

După ce te-ai oprit din alăptat, observi că sânii tăi au scăzut în volum şi s-au mai lăsat. Cu câteva trucuri poţi remedia aceste neajunsuri.

fermitatea-sanilor-dupa-alaptare

În timpul sarcinii, sub influenţa hormonală, pieptul creşte în volum. După ce întrerupi alăptarea, de cele mai multe ori îşi diminuează dimensiunea. Evident, contează mult şi gradul de elasticitate a pielii. Din punct de vedere medical este normal ca bustul să sufere modificări. Glandele sânilor se atrofiază, pielea care s-a întins în timpul sarcinii s-a lasat, iar grăsimea de sub ea s-a epuizat. Ce se poate face în acest caz?

Apa rece întăreşte ţesuturile. Fă duş la fiecare sân alternativ, timp de 10 secunde cu apă cladă şi rece, efectuând mişcări circulare, timp de un minut. Aceste duşuri vor tonifia pereţii vaselor de sânge şi vor întări fibrele ţesuturilor. Efect de push-up asigurat!

Cele mai curajoase pot opta pentru o metodă mai radicală. În locul apei reci poţi utiliza cuburi de gheaţă. În urma şocului cauzat de frig, porii epidermei se strâng, iar irigarea şi aprovizionarea cu energie a celulelor este stimulată.

Hidratează pielea. În această zonă pielea este foarte sensibilă şi nu posedă glande sebacee. De aceea, trebuie hidratată zilnic. Nu există creme miraculoase care să mărească volumul sânilor, acest lucru a fost dovedit ştiinţific, dar un masaj blând poate ajuta. Este bine ca acesta să fie făcut cu creme speciale care conţin oligoelemente precum siliciu, extracte de soia, iederă sau colagen şi elastină. Acestea ajută celulele să se regenereze şi contribuie la formarea unor noi fibre de coalgen.

Ai probleme cu decolteul?

Înainte de a aplica crema încălzeşte-o în palme, apoi, porneşte de la partea inferioară a bustului, prin mişcări concentrice, după care fă cercuri în jurul mamelonului, pe care le măreşti spre părţile laterale. La sfârşit, tapotează cu vârful degetelor bustul, de-a lungul şi de-a latul. Aceste mişcări vor favoriza irigarea şi vor conduce substanţele active în ţesuturi.

Alte trucuri

– Foloseşte o pudră bronzantă. Ia o pensulă groasă şi aplică pudra urmând conturul pieptului. Începe dintre sâni, ca şi cum ai urmări forma unui sutien şi diminuează culoarea către umeri.

– Poartă sutien, altfel ţesuturile se lasă.

– Când stai jos sau în picioare, nu uita să scoţi bustul în faţă şi să-ţi tragi abdomenul.

– Renunţă la sare! Mesele bogate în sare pot favoriza lăsarea ţesuturilor conjunctice, fiindcă acestea vor reţine mai multă apă.

– Fibrele de coalgen care asigură susţinerea pielii sunt fortificate de siliciu şi vitamina C, pe care le găseşti în fructe şi legume proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *