Pateuri cu migdale si caise

Pateuri-cu-migdale-si-caise

Ingrediente:

  • 600gr. aluat

Pentru umplutură:

  • 100gr. caise moi
  • 200gr. pulpă de caise
  • 150gr. unt moale
  • 100gr. zahăr
  • 10gr. făină de porumb
  • amidon de porumb
  • 2 ouă
  • 125gr. migdale măcinate
  • 1 lingură de rom (opțional)
  • 1 gălbenuș de ou

Sirop:

  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură apă
  • 1 lingură esenţă vanilie

 

Mod de preparare:

1. Faceţi o cremă din ouă, pulpa de caise, zahăr, amidon de porumb. Fierbeţi aproximativ 2 minute. Când este fierbinte, adăugaţi untul (nu se bate) și migdalele. Lăsaţi să se răcească apoi adăugaţi romul.

2. Tăiaţi aluatul în cercuri cu ajutorul unei forme sau a unui pahar.

3. Tăiaţi caisele în bucăți, puneți-le pe aluat, adăugaţi crema de migdale şi acoperiţi cu aluat. Cu o pensulă inmuiată în ou, umeziți marginea fiecărui pateu şi presaţi pentru a nu ieşi amestecul din interior. Lăsaţi cel puțin o oră în frigider.

4. Pe foc, faceţi un sirop din apă, zahăr, vanilie.

5. Gătiţi pateurile timp de 25 de minute la 190/200 grade. Cu 5 minute înainte de final, stropiţi cu sirop aceste pateuri cu migdale şi caise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *