Pateuri cu migdale si caise

Ingrediente:
- 600gr. aluat
Pentru umplutură:
- 100gr. caise moi
- 200gr. pulpă de caise
- 150gr. unt moale
- 100gr. zahăr
- 10gr. făină de porumb
- amidon de porumb
- 2 ouă
- 125gr. migdale măcinate
- 1 lingură de rom (opțional)
- 1 gălbenuș de ou
Sirop:
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură apă
- 1 lingură esenţă vanilie
Mod de preparare:
1. Faceţi o cremă din ouă, pulpa de caise, zahăr, amidon de porumb. Fierbeţi aproximativ 2 minute. Când este fierbinte, adăugaţi untul (nu se bate) și migdalele. Lăsaţi să se răcească apoi adăugaţi romul.
2. Tăiaţi aluatul în cercuri cu ajutorul unei forme sau a unui pahar.
3. Tăiaţi caisele în bucăți, puneți-le pe aluat, adăugaţi crema de migdale şi acoperiţi cu aluat. Cu o pensulă inmuiată în ou, umeziți marginea fiecărui pateu şi presaţi pentru a nu ieşi amestecul din interior. Lăsaţi cel puțin o oră în frigider.
4. Pe foc, faceţi un sirop din apă, zahăr, vanilie.
5. Gătiţi pateurile timp de 25 de minute la 190/200 grade. Cu 5 minute înainte de final, stropiţi cu sirop aceste pateuri cu migdale şi caise.