Pateuri de casa cu ciuperci

Ingrediente:

  • 500g de făină
  • 200ml lapte
  • 6 linguri de ulei
  • 2 ouă
  • 1 pliculeţ de drojdie uscată
  • un praf de sare
  • 2 cutii ciuperci
  • 100g parmezan sau caşcaval ras
  • Sare, piper
  • oregano
  • susan
  • un ou pentru uns

Mod de preparare:

Drojdia o dizolvăm în 3 linguri de lapte cald şi o lăsăm puţin la dospit. Făina cernută o punem într-un bol, iar în mijloc facem o gaură unde punem drojdia dospită, restul de lapte cald, un praf de sare, un ou şi uleiul.

Puteţi folosi maşina de pâine pentru frământat, aşa cum am procedat eu, sau frământaţi aluatul bine cu mâna. Se lasă apoi la loc cald să se dospească, minim 25-30 de minute, până când îşi dublează volumul.

Între timp se pregăteşte compoziţia: se toacă mărunt ciupercile, se amestecă cu un ou bătut, caşcavalul sau parmezanul ras şi condimentele, formând o pastă omogenă.

Aluatul crescut se împarte în 4 părţi egale (sau 2 dacă aveţi spaţiu să întindeţi foaia) şi fiecare se întinde cu ajutorul sucitorului obţinând o foaie de maxim 3-4mm grosime.

Se ia forma specială de pateuri, se decupează cercuri care se pun în presă, în mijloc se pune o linguriţă de compoziţie, marginile pateului se ung cu puţină apă să se lipească şi se strânge presa.

Dacă nu aveţi o presă specială pentru pateuri, tăiaţi aluatul cu ajutorul unui pahar cu gură largă, puneţi o linguriţă de compoziţie pentru umplutură în mijloc, ungeti cu apă marginile şi lipiţi-le. Apoi cu o furculiţa, presaţi marginile din loc în loc.

Pateurile astfel formate se ung cu un ou bătut, se preasară cu susan şi oregano şi se aşează pe o tavă tapetată cu foaie de copt la câţiva centimetri unele de celelalte. Apoi tava se introduce la cuptor la foc potrivit (180C) până se rumenesc frumos.

Poftă bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *