foto: iqool.ro

Pe unde mai pleacă românii de 1 mai
foto: iqool.ro

Anul acesta 1 mai pică într-o zi de vineri! Aşadar cum nu se poate mai bine!

Se pare că zeci de mii de români vor evada la sfârşitul acestei săptămâni la munte, la mare sau vor pleca în străinătate.

Aflăm de la realitate.ro că firmele de turism au vândut aproape 10 mii de pachete de vacanţă în afară graniţelor, acest lucru insemnannd cu aproape 10% mai mult decât anul trecut. O mare parte din biletele vândute au fost pentru Bulgaria, unde sejurul de patru zile la un hotel de lux, all inclusive, nu a costat mai mult de 100 de euro de persoană.

Sunt însă şi mulţi români care au preferat o excursie cu avionul, gen o excursie la Roma, pentru care au plătit sub 400 de euro, sau chiar la Lisabona, plătind nu mai mult de 450 de euro.

Vestea îmbucurătoare pentru turismul românesc este că destinaţia preferată a rămas litoralul românesc, unde peste 25.000 de turişti sunt aşteptaţi în staţiunea Mamaia la acest sfârşit de săptămână.

Hoteluriii spun că se aşteaptă ca gradul de ocupare în acest weekend să fie de 100%.

Bineînţeles că aceştia au profitat din plin de cererea mare, aşa că au ridicat preţurile foarte mult: o noapte la un hotel de două stele costă între 60 şi 80 de lei, la unul de 3 stele depăşeşte 100 de lei, iar la cele de 4 stele poate depăşi chiar şi 200 de lei. Acestea sunt preţuri de cazare similare cu cele din sezonul estival, dar se pare că nici acest aspect nu i-a împiedicat pe românii dornici de distracţie.

Aşadar, distractie plăcută dragilor indiferent unde va hotărâţi să plecaţi! J

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *