Penne cu spanac şi gorgonzola

Pastele reprezintă unul dintre cele mai iubite preparate de toată lumea, pentru că sunt consistente, uşor de pregătit…dar mai ales foarte gustoase.
Iată o reţeta incredibil de simplă, dar şi foarte apetisantă, ce aparţine Iulianei Dinu, o mămică extrem de inventivă şi talentată în bucătărie.
Ingrediente:
- 200 g penne
- 100 g spanac congelat
- 70 g gorgonzola
- 100 ml smântână de gătit sau lapte
- ulei sau unt
- sare, piper
Mod de preparare:
Fierbem paştele în apă cu puţină sare.
Sosul se prepară astfel: într-o tigaie unsă cu 2 linguri de ulei punem spanacul. Când este moale adăugăm laptele/smântână.
Când începe să fiarbă adăugăm şi gorgonzola. Amestecăm până devine un sos gros (dacă vreţi sos mai mult, puteţi să mai adăugaţi lapte sau smântână).
Adăugăm apoi pastele fierte peste sos şi mai lăsăm pe foc un minut.