pere-cu-amestec-de-ovaz-si-fistic-la-cuptor

Ingrediente:

  • 5 pere, curățate și tăiate cuburi
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1/2 linguriţă suc de lămâie
  • 1 cană ovăz
  • 1/2 cană făină de grâu
  • 1/2 cană de zahăr brun
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/2 ceaşcă de unt nesărat
  • 1/2 ceaşcă fistic tocat

 

Mod de preparare:

  1. Încălziţi cuptorul la 180 °.
  2. Într-un castron amestecaţi perele şi scorţişoara. Adăugaţi sucul de lămâie.
  3. Într-un castron separat, amestecaţi ovăzul, făina, zahărul brun, sarea și untul. Amestecaţi cu fisticul şi puneţi deoparte.
  4. Turnaţi perele într-un vas termorezistent uns şi acoperiţi cu amestecul de ovaz.
  5. Coaceți timp de 40-45 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *