Pere cu fistic

Ingrediente:
- 5 pere, curățate și tăiate cuburi
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1/2 linguriţă suc de lămâie
- 1 cană ovăz
- 1/2 cană făină de grâu
- 1/2 cană de zahăr brun
- 1/4 linguriță de sare
- 1/2 ceaşcă de unt nesărat
- 1/2 ceaşcă fistic tocat
Mod de preparare:
- Încalziţi cuptorul la 180 °.
- Într-un castron amestecaţi perele şi scorţişoara. Adăugaţi sucul de lămâie.
- Într-un castron separat, amestecaţi ovăzul, făina, zahărul brun, sarea și untul. Amestecaţi cu fisticul şi puneţi deoparte.
- Turnaţi perele într-un vas termorezistent uns şi acoperiţi cu amestecul de ovăz.
- Coaceți timp de 40-45 de minute.