Perișoare-cu-mazăre

Ingrediente:

Ingrediente pentru chiftele:

  • 400gr. carne tocată de vită
  • 1 lingură coriandru tocat
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță boia de ardei
  • piper
  • sare

Ingrediente pentru sos:

  • 3 roșii
  • 250gr. mazăre
  • 4 cartofi , curățați și tăiați cuburi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură coriandru tocat
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 4 vârf de cuțit de ghimbir pudră
  • 6 linguri ulei de masline
  • piper
  • sare
  • 300ml. apă

 

Mod de preparare:

1. Curățați și feliați ceapa și usturoiul. Fierbeți roșiile și apoi tăiați în cuburi mici. Puneți ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu și adăugați roșiile, ceapa, usturoiul, coriandrul și condimentele. Fierbeți la foc mic 10 minute.

2. Adăugați mazărea, apa și fierbeți timp de 20 minute.

3. Între timp, amestecați carnea, coriandrul și condimentele. Faceți biluțe din carne. Tăiați cartofii în cubulețe.

4. Puneți cartofii și biluțele din carne în sosul cu mazăre și fierbeți timp de 15 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *