Peşte cu alge marine şi sos de unt

Ingrediente:
- 1 peşte de 800gr.
- 2 pumni de alge marine
- 500ml. apă
- sare
- piper moara
pentru sosul de unt:
- 300ml. apă
- 10cl. oțet de vin
- 2 linguri de ceapă tocată
- 200gr. unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
1. Curăţaţi bine peştele. În partea de jos a unui vas de copt, puneţi jumătate din alge, turnaţi 2 căni cu apă, puneţi peştele (sărat și piperat în interior). Acoperiți cu algele rămase. Acoperiți vasul cu folie de aluminiu. Daţi la cuptor 30 de minute la 220 °C.
2. Pentru sosul de unt: Turnaţi într-o cratiță mică 10cl. apă, 10cl. oțet, 2 linguri ceapă şi fierbeţi la foc plin. Adăugaţi untul rece şi lăsaţi pe foc până când sosul prinde consistenţă. Strecuraţi sosul pentru a elimina ceapa. Condimentaţi după gust.
3. Peste bucata de peşte cu alge marine turnaţi sosul de unt şi serviţi imediat.