Peşte cu alge marine şi sos de unt

Peşte-cu-alge-marine-şi-sos-de-unt

Ingrediente:

  • 1 peşte de 800gr.
  • 2 pumni de alge marine
  • 500ml. apă
  • sare
  • piper moara

pentru sosul de unt:

  • 300ml. apă
  • 10cl. oțet de vin
  • 2 linguri de ceapă tocată
  • 200gr. unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

1. Curăţaţi bine peştele. În partea de jos a unui vas de copt, puneţi jumătate din alge, turnaţi 2 căni cu apă, puneţi peştele (sărat și piperat în interior). Acoperiți cu algele rămase. Acoperiți vasul cu folie de aluminiu. Daţi la cuptor 30 de minute la 220 °C.

2. Pentru sosul de unt: Turnaţi într-o cratiță mică 10cl. apă, 10cl. oțet, 2 linguri ceapă şi fierbeţi la foc plin. Adăugaţi untul rece şi lăsaţi pe foc până când sosul prinde consistenţă. Strecuraţi sosul pentru a elimina ceapa. Condimentaţi după gust.

3. Peste bucata de peşte cu alge marine turnaţi sosul de unt şi serviţi imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *