Peşte-cu-salvie

Ingrediente:

  • 200gr. telemea de vacă
  • 600gr. file de pește
  • 500gr. ciuperci
  • 250ml. supă de pește
  • 100ml. smântână lichidă
  • 60gr. unt
  • 8 foi salvie
  • 50ml. ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

1. Tăiaţi brânza în felii groase. Deschideți fileurile de pește în două, umpleţi cu telemea şi închideţi la loc. Presăraţi cu sare şi piper după gust.

2. Încălziţi cuptorul la 200 °C.

3. Spălaţi și tăiaţi ciupercile în sferturi. Gătiţi 10 minute într-o tigaie la foc mediu, în 20gr. de unt, sare și piper. Puneţi fileurile într-o tigaie cu puţin ulei de măsline şi daţi la cuptor aproximativ 15-20 minute.

4. Fierbeţi supa de pește într-o cratiță la foc mare timp de 5 minute. Adăugați smântâna şi gătiţi timp de 2 minute, apoi adăugaţi restul de unt. Fierbeţi 5 minute la foc mare.

5. Scoateți friptura din cuptor şi lăsaţi să stea 5 minute.

6. Tăiaţi frunzele de salvie şi amestecaţi cu sos.

7. Tăiaţi friptura de peşte cu salvie în felii, ornaţi cu ciuperci şi stropiţi cu sos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *