Iată încă o reţetă de la mămicile noastre dragi. Aceasta aparţine Ancăi Luca, mămica unei fetiţe absolut minunate. Îţi mulţumim pentru reţeta extrem de simplă şi ingenioasă.

Mi s-a părut foarte ingenioasă reţeta, întrucât se foloseşte hârtia de copt în locul clasicului staniol care ştim cu toţii că ar trebui să îl eliminăm cu totul din bucătăria noastră. Hârtia de copt în plus, împachetată bine, ajută peştele să se pătrundă şi mai bine, devenind foarte suculent.

Este o reţetă bună pentru întreaga familie, de la mic, la mare!

Peşte în foaie de copt

Ingrediente:

  • 4 jumătăţi de peşte proaspăt (macrou sau după preferinţe, alt peşte)
  • O jumătate de lămâie pt stropit peştele
  • O jumătate de lămâie tăiată felii
  • O roşie tăiată felii
  • Câte un grăunte de usturoi tăiat feliuţe pt fiecare pacheţel
  • Câteva boabe de piper
  • sare
  • 4 foi de dafin

Opţional:

  • Roşii tăiate cubuleţe
  • 1 ardei gras tăiat fidelute subţiri
  • Praz tăiat rondele subţiri

Mod de preparare:

Peştele se aşează pe un pătrat de hârtie de copt şi se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi un praf de sare. Peste ea se pune o feliuţă de roşie, câteva boabe de piper, o foaie de dafin şi câteva feliuţe de usturoi.

Opţional se mai pot adaugă câteva cubuleţe de roşie/ usturoi/ ardei gras/ praz.

Împachetăm cu grijă să intre cât mai puţin aer, dar totuşi hârtia să nu fie în mai multe straturi şi punem la cuptor 15-20 de min.

O reţetă foarte bună, gustoasă şi uşor de pregătit… pentru toată familia! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *