Peste la gratar si orez cu legume

Reteta recomandata dupa 7 luni
Ingrediente:
- o bucata file peste
- 100 g orez (eu il prefer pe cel basmati sau integral)
- 2 morcovi
- 2 cepe mici
- 150 g fasole verde
- o legatura patrunjel
- 1 lingurita ulei de masline sau de nuci
Mod de preparare
Orezul se spala bine si se lasa in apa. Legumele se curate bine si se pun la fiert intr-o craticioara de Teflon. Dupa ce da primul clocot se mai lasa max 5 minute sa fiarba si se adauga orezul. Daca folositi orez integral, puteti adauga toate ingredientele de la inceput, intrucat si acesta ca si morcovul, fierbe mai greu. Se adauga dupa gust sare si putin curry (pentru copii mai mari).
Se lasa la fiert pana ce apa scade si compozitia devine legata, iar morcovul este suficient de moale. Se adauaga uleiul si patrunjelul tocat marunt, se pune capacul si se opreste focul. Se lasa asa timp de 15 minute pentru ca orezul sa absoarba tot lichidul, iar uleiul sa patrunda in alimente.
Intre timp pestele se aseaza intr-o tigaie gratar, fara ulei si se intoarce pe toate partile pana cand se patrunde bine.