Pește în șuncă de Parma

Pește-în-șuncă-de-Parma

Ingrediente:

  • 4 buc. chefal
  • 8 felii șuncă de Parma
  • 1 legătură țelină
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 linguri concentrat de roşii
  • salvie
  • tabasco
  • vin alb
  • oțet
  • ulei de măsline
  • suc de lămâie
  • sare
  • piper
  • pâine prăjită

 

Mod de preparare:

1. Curăţaţi peştele. Condimentaţi cu sare și piper.

2. Introduceţi salvie în interior apoi închideți şi înveliți fiecare bucată într-o felie de șuncă de Parma. Turnaţi puţin ulei de măsline și vin alb.

3. Băgaţi la cuptor timp de 7 minute la 180 ° C.

4. Tocaţi telina, morcovul, ceapa și șunca de Parma şi căliţi în puţin ulei de măsline.

5. Adăugaţi vinul alb, un strop de oțet şi pasta de tomate. Reduceţi focul şi adăugaţi sare, piper, Tabasco, și un strop de suc de lămâie.

6. Serviţi o porţie de pește în șuncă de Parma presărată cu salvie și însoțită de felii subțiri de pâine prăjită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *