Peştele o excelentă sursă de omega 3

Se spune că peștele este cel mai sănătos produs alimentar. Acesta este un mare furnizor de micronutrienţi esenţiali pentru o bună nutriţie. Dincolo de furnizarea de energie și proteine, consumul de peşte reduce riscul bolilor coronariene şi îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară. Peştele este o sursă excelentă de acizi graşi esenţiali omega-3 şi omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) şi minerale (iod, potasiu, seleniu, fier, fosfor). Carnea albă de peşte conţine mai puţine grăsimi şi acizi graşi esenţiali omega-3 decât carnea roşie.

 

somon

 

Beneficiile consumului de peşte

1. reduce simptomele de depresie.

2. crește nivelul de colesterol bun.

3. reduce riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral, tromboză şi inflamaţie a ţesutului cardiac.

4. scade riscul de a dezvolta două probleme legate de ochi: degenerarea maculară şi uscarea cronică a ochilor.

5. reduce riscul dezvoltării astmului la copii.

6. ajută la reducerea inflamației și a simptomele dureroase asociate cu artrita reumatoidă şi alte boli autoimune.

7. previne multe boli și tulburări – cum ar fi Alzheimer, epilepsie, lovituri și unele forme de autism.

8. reduce riscul de naşteri premature.

9. echilibrează nivelul zahărului din sânge la diabetici.

10. reduce riscul de a dezvolta demenţa.

11. reduce riscul anumitor tipuri de cancer – în special cancerul de colon, sân și de prostată.

12. reglează anormaliile la nivelul glandei tiroide, datorită conţinutului de iod.

13. previne osteoporoza, datorită vitaminei D din compoziţie.

14. previne şi combate anemia, datorită conţinutului de fier

 

 

foto: paleoaholic.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *