Pictura: o activitate distractivă alături de copilul tău

Pictura are, dincolo de latura sa estetică, şi o însemnătate personală: este modul de a ne autocunoaşte, autodezvolta şi de a ne prezenţa viziunea celor din jurul nostru în cel mai sincer mod cu putinţă. În ceea ce priveşte desenele copiilor, acestea ne pot transmite cu mult mai multe informaţii decât am putea afla de la ei în mod direct, deoarece ei transpun pe foaie sau pe pânză doar trăsăturile lucrurilor şi fiinţelor care li se par lor a fi cele mai importante.

Faptul că un copil reprezintă prin desen realitatea sa interioară este cauza pentru care proporţiile, culorile şi formele nu sunt cele corespunzătoare realităţii lui exterioare sau a noastră, a adulţilor. Cel mai bun lucru pe care îl putem face ca părinţi este nu să îi corectăm, ci să încercăm să le înţelegem lumea şi să îi sprijinim să se exprime deschis, stimulându-le astfel încrederea în sine şi creativitatea.

Şi pentru că activităţile împreună sunt cele care ne apropie cel mai mult de micii exploratori, vă propunem un exerciţiu simplu: să desenaţi împreună. Luaţi câteva coli de hârtie, câteva pensule, o trusă de culori şi lăsaţi-vă purtaţi împreună de frumuseţea culorilor, aşezându-vă visele pe foaie. Pictaţi orice vă trece prin cap, fără să ţineţi cont de proporţii, de culori, de realitatea exterioară. La final te vei simţi nu doar reconectată cu ţine însăţi, cu copilul interior, ci şi cu cel cu ochii mari şi zâmbet larg de lângă tine.

Pictura: o activitate distractivă alături de copilul tău

Un alt exerciţiu distractiv alături de micuţul tău este să vă desenaţi fiecare jucăria ideală. Chiar dacă ai trecut de mult de perioada păpuşilor şi a jucăriilor de plus, fă un exerciţiu de imaginaţie şi încercă să îi prezinţi copilului care ar fi jucăria cu care ţi-ai dori să te joci dacă ai fi de vârsta lui. Iar după ce fiecare a făcut desenul său, ajutaţi-le să prindă viaţă cu ajutorul materialelor, nasturilor şi foarfecelor. Credeţi-ne, distracţia va fi garantată, iar copilul nu va mai dori alte jucării decât dacă le faceţi împreună.

Atunci când pasiunea pentru desen şi pictură creşte, pensulele, acuarelele şi blocul de desen nu vă vor mai fi de ajuns, iar un atelier de desen poate să prindă contur la voi acasă. Pentru că sunteţi nişte adevăraţi artişti, şevaletul va deveni noul suport de creaţie. Iar dacă până acum aţi desenat cu acuarele sau creioane colorate, poate este timpul să experimentaţi şi culorile de ulei sau acrilicele.

Pictura: o activitate distractivă alături de copilul tău

Fie că aveţi nevoie de culori noi, fie de cuţitaşe pentru culorile acrilice, fie că doriţi să descoperiţi şi să încercaţi un nou hobby, pe profiart.ro găseşti tot ce ai nevoie pentru pasiunile artistice ale tale şi ale copilului tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *