Piept de pui împănat

Pentru că lunea mai mult că oricând avem nevoie de forţe suplimentare pentru a ne mobiliza să începem săpătămâna în forţă, iată un preparat consistent, bogat în gusturi şi arome, numai bun pentru acest lucru.
Reţeta aparţine prietenei noastre Florentina Mirică, căreia îi mulţumim pentru ideile sale minunate pe care ni le împărtăşeşte de fiecare dată.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1 ardei roşu
- 100g caşcaval
- 100g Kaiser sau şuncă pui
- 2 linguri parmezan/caşcaval ras
- măsline rondele
- sare
- piper
- unt
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie în două părţi egale, apoi se fac multe crestături fine în ele pe lăţimea acestora.
Ardeiul, caşcavalul şi kaizerul se taie în fâşii subţiri, iar apoi se aşează în aceste crestături.
Se condimentează cu sare şi piper, apoi cele două bucăţi se pui se aşează cu grijă într-un vas termoizolant unsă cu puţin unt.
Se adaugă şi puţină apă peste preparat, se pune capacul vasului şi se introduce la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Apoi se dă capacul jos şi se presară parmezanul/caşcaval ras şi se mai lasă câteva minute la cuptor, până când se rumeneşte uşor.
Să aveţi poftă!