Piept de rață cu cireșe

Piept-de-rață-cu-cireșe

Ingrediente:

  • 2 piepţi de rață
  • 500gr. cireșe congelate
  • 4 cartofi
  • 100ml. vin
  • 1 lingură oţet balsamic
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri zahăr pudră
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

1. Curățați cartofii și rumeniţi-i în 2 linguri de ulei de măsline. Condimentaţi cu sare şi piper după gust.

2. Într-o tigaie, prăjiţi cireșele încă înghețate cu restul de ulei și presăraţi zahărul. Lăsaţi aproximativ 10 minute, până când se caramelizează ușor.

3. Puneţi piepţii cu partea cu piele în jos într-o tigaie fierbinte și lăsaţi aproximativ 7 minute pe fiecare parte. Condimentaţi cu sare şi piper după gust.

4. Aduceţi la fierbere vinul amestecat cu oțet după care turnaţi cireșele.

5. Serviţi o felie de piept de rață cu cireșe, împreună cu o porţie de cartofi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *