Pilaf de orez cu legume la cuptor

De obicei eu pregătesc orez cu bob lung sau basmati, care nu este lipicios şi îmi place să îl servesc cu sosuri preparate separat.
Însă din când în când, ador să servesc şi o porţie de pilaf de orez la cuptor, ca acesta făcut de mama, care îmi aminteşte de copilărie şi de gusturile pe care le iubeam atât de mult pe atunci.

Pilaf de orez cu legume la cuptor

 

Ingrediente:

  • 2 căni de orez
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • Un ardei
  • 2 cartofi
  • 200ml suc de roşii
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • oregano
  • sare, piper

Mod de preparare:

Ceapa se taie julien, morcovul, ardeiul şi păstârnacul se taie cubuleţe, se fierb în apă în timp de 5-10 minute, până se înmoaie uşor.

Apoi se se adaugă orezul, cartofii şi condimentele se mai lasă să fiarbă câteva minute, până când orezul se umflă puţin. Atunci se ia de pe foc şi fie se răstoarnă compoziţia într-un alt vas, fie în vasul în care au fiert se adaugă uleiul şi sucul de roşii lungit cu apă, astfel încât nivelul lichidului să depăşească compoziţia cu 1-2 degete. Se amestecă uşor şi se dă la cuptor pentru 30 de minute, la foc mic.

Se ornează cu verdeaţă şi se serveşte cald cu salată verde, de sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *