Folosit în preparate extrem de diverse, de la deserturi, la felul principal, orezul în general este un aliment consumat cu foarte mare succes în multe bucătării…Şi pe bună dreptate, pentru că este gustos, este extrem de sănătos, bogat în nutrienţi, dar şi foarte săţios.

Iată aşadar reţeta de pilaf aparţinând Florentinei Vasilescu, prietena noastră mămică.

Pilaful de orez, deşi un preparat destul de simplu de realizat şi aparent banal, este un preparat care merge la sigur atunci când îl preparăm corect şi îi dăm acel gust special care ne aminteşte de zilele din copilărie, când luam masa la bunica.

Pilaf de orez

Ingrediente:

  • 3 pulpe de pui
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 600 g de orez
  • 1 ardei roşu mai mare
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriţă de oregano
  • sare, piper

Mod de preparare

Pulpele se spală bine şi se taie, după care se pun la fiert timp de 30 de minute într-o oală mare. Se adaugă peste acestea păstârnacul şi ţelina, o linguriţă de sare şi se lasă la fiert. Spuma care se adună la suprafaţă, se strânge bine cu o lingură şi se aruncă.

Între timp tocăm legumele fin.

După ce s-au fiert pulpele, le putem rumeni uşor fie la cuptor sau într-o tigaie wok.

Legumele tocate se pun în tigaia wok (opţional în aceeaşi tigaie în care s-au rumenit pulpele care apoi s-au scos), punem 300ml din supa în care a fiert carnea şi rădăcinoasele şi se lasă să fiarbă 30 de minute.

Orezul spălat bine se adaugă peste legume, apoi mai adăugăm şi puţină supă.

Lăsăm să fiarbă până se pătrunde bine orezul, iar către final se adaugă pulpele, condimentele şi pătrunjelul tocat mărunt.

Să aveţi poftă!

12188513_989446084453111_584952259_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *