Piure de broccoli cu piept de pui la grătar

Reţeta recomandată după vârsta de 6 luni

De ce să mâncăm broccoli:

Broccoli este un aliment minune folosit în bucătării încă de pe vremea Imperiului Roman, fiind o sursă extraordinară de vitamine precum: vitamina A, vitamina C şi vitamine din grupul B.

Deasemenea broccoli conţine o cantitate semnificativă de acid folic, calciu, fier, potasiu, zinc, seleniu, fosfor, mangan şi magneziu. Citiţi mai multe despre acest aliment minune în: Broccoli una dintre legumele de top pentru sănătatea noastră

Ingrediente:

  • câteva buchetele de broccoli
  • un cartof
  • un grăunte de usturoi (opţional)
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 linguriţă unt
  • o porţie piept de pui

Mod de preparare:

Broccoli se rupe în buchetele mici, se spală bine fiecare în parte şi se aseaza în aparatul de gătit la aburi, unde se lasă numai câteva minute. Cartoful se curăţă şi se taie cubuleţe, iar apoi se poate fierbe alături de bucheţelele de broccoli, continuadu-se însă fierberea şi după ce acestea au fost scoase, fie se găteşte separat prin fierbere în apă.

Când cele două legume sunt gata, se pun în blender, se adaugă laptele, untul şi opţional pentru mofturoşi sare şi usturoi.

Se serveşte alături de piept de pui preparat la tigaia grill/grătar. Pentru bebeluşi, cărniţa se poate fierbe şi pune la blender împreună cu celelalte ingrediente, putandu-se renunţa şi la unt.

DSCN1402

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *