Piure de cartofi cu cârnaţi şi sos de ceapă

piure-de-cartofi-cu-carnati-si-sos-de-ceapa

Ingrediente:

  • 2 kg. cartofi
  • 1 linguriță de sare
  • 50gr. unt
  • jumătate ceașcă lapte
  • 8 cârnați de vită
  • 70gr. unt
  • 4 cepe roşii
  • 1/3 cană de oțet balsamic
  • 2 cuburi concentrat cu gust de vită
  • 2-3 ceşti cu apă

Mod de preparare:

1. Fierbeţi cartofii cu sare.

2. Scurgeţi de apă, adăugați untul și daţi la mixer. Adăugaţi laptele treptat.

3. În timp ce cartofii fierb, puteți începe să gătiţi cârnații. Într-o tigaie, puneți cârnații și gătiţi pe toate părțile până se rumenesc.

4. În aceeaşi tigaie, încălziţi untul și prăjiţi ușor ceapa. Adăugaţi oţetul balsamic și cuburile de vită.

5. Adăugaţi 2-3 ceşti de apă, aduceţi la fierbere, și fierbeţi până când obţineţi consistență dorită.

6. Puneţi piureul de cartofi în farfurie, aşezaţi deasupra cârnaţii şi turnaţi sosul de ceapă,

7. Piure de cartofi cu cârnaţi şi sos de ceapă este o reţetă gustoasă şi rapidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *