sâmbătă,decembrie 4, 2021

Copilul meu este mare amator de piure. Îl mănâncă simplu fără nimic altceva lângă. Aşa că încercăm tot felul de combinaţii, să fie o masă cât mai completă şi mai hrănitoare.

De dată această aveam câteva rădăcini generoase de pastarnac pe care mi le dăduse mama de la bunica din grădina şi chiar mă gândeam ce să fac cu atâta păstârnac…că nu prea suntem mari amatori de ciorbe. Şi câte ciorbe să faci să îl consumi pe tot, să nu se strice…că era păcat de el.

Aşa că m-am gândit: ce-ar fi să îmi încerc norocul cu un piure de păstârnac?

Rezultatul neaşteptat! A lins piticul toată cratiţa 🙂

Piure de păstârnac şi cartof dulce

Ingrediente:

  • 2-3 rădăcini de păstârnac măricele
  • un carof dulce (dacă nu aveţi, puneţi un morcov şi un cartof de mărime potrivită)
  • o lingutita de unt de cocos (dacă nu aveţi sau nu vreţi o reţetă vegană, puteţi folosi unt clasic)
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • un vârf de cuţit nucşoară

Mod de preparare:

Păstârnacul şi cartoful se curăţă şi se taie în cuburi măricele, se pun apoi la fiert în apă. După ce s-au fiert bine se scurg de apă, iar peste ele se adaugă untul şi condimentele. Cu un blender vertical se mixează totul.

Se serveşte cald, ca atare sau asezonat cu o salată verde!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *