Reţetă recomandată după vârsta de 6 luni

Mâncarea preferată a băieţelului meu este piureul lângă o bucăţică de carne la grătar. Dar cum cartoful este un aliment destul de sărac în nutrienti, prefer să îi fac piureul din alte legume sau chiar din cartofi în combinaţie cu legume poate chiar mai puţin gustoase, dar mult mai hrănitoare.
Una dintre variantele reuşite în acest sens este piureul de rădăcinoase: cartof+morcov+păstârnac.
Morcovul este un aliment bogat în betacaroten, potasiu şi vitamina C, dar conţine şi cantităţi însemnate de vitamine din complexul B, fier, calciu, magneziu, fosfor, zinc, mangan, selenium, ioduri, acid folic, proteine şi fibre. Păstârnacul conţine în plus vitaminele E şi K, iar faţa de alte rădăcinoase, are cel mai ridicat conţinut de fibre.
Gustul dulce al morcovului, consistenţa plăcută a cartofului completate de parfumul deosebit al păstârnacului, vor face din acest preparat o garnitură perfectă pentru cei mici.

Iată reţeta pe care v-o propun

Ingrediente:

  • un morcov mare
  • un păstărnac
  • un cartof
  • 2 linguri lapte
  • un cubuleţ de unt sau o linguriţă smântână de gătit

Mod de preparare:

Se curată legumele şi se taie cubuleţe. Se pun toate într-un vas cu apă şi se lasă la fiert aproximativ un sfert de oră până se pătrund bine. Pentru a verifica dacă sunt gata, se încearcă morcovul cu furculiţa, iar dacă acesta este suficient de moale, se ia crăticioara de pe foc. Legumele se scot din apă în care au fiert şi se pun în blender, împreună cu untul şi laptele.
Apa în care au fiert legumele nu se aruncă, ci se foloseşte pentru prepararea pieptului de curcan.
Astfel, pieptul de curcan se spală bine, se bate puţin cu ciocanul de bucătărie pentru a se frăgezi  (eu folosesc carne de ţară, care este mai tare), iar apoi se aseaza în tigaia cu recirculare a aerului. Se toarnă apa în care au fiert legumele peste bucăţelele de carne, se pune capacul şi se lasă la foc mic pentru 15-20 de minute.

DSCN1725

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *